Albine, descoperite în ochiul unei femei. Se hrăneau cu lacrimile ei

Medicii au descoperit în ochiul unei femei patru albine. Insectele se hrăneau cu lacrimile ei.

Pacienta, numită doamna He, în vârstă de 20 de ani, culegea buruieni cu o rudă în momentul în care albinele i-au intrat în ochi.

Loading...

Tânăra s-a dus de urgență la Spitalul Universitar Fooyin din Taiwan. Aici, medicii au descoperit că insectele se hrăneau cu lacrimile aflate sub pleoapele inflamate.

Șeful secției de oftamologie a spitalului, dr. Hung Chi-ting, a declarat că acest caz este primul din lume, potrivit Daily Mail.

Loading...

„Aceste insecte trăiesc în apropierea mormintelor și a copacilor căzuți, deci este ușor să le întâlniți în timp ce faceți drumeții prin zonele forestiere sau diverse activități în natură”, a explicat medicul.

Femeia a afirmat că a fost „în vizită într-un cimitir și în timp ce curăța mormântul unei rude stătea ghemuită aproape de sol, culegând buruieni”.

„Am simțit când vântul a suflat puternic în fața mea, apoi am simțit ceva în ochi. Mi s-a părut că era nisip sau mizerie”, a povestit doamna He.

„Mi-am curățat ochii cu apă, dar a început să doară mult în timpul nopții”, a precizat ea.

Conform doctorului Hung, pacienta a dezvoltat o infecție cutanată bacteriană, precum o inflamație a corneei, ca urmare a faptului că albinele „mâncau” din ochii ei.

„Am văzut sub microscop ceea ce păreau a fi picioarele unor insecte, așa că le-a scos una câte una, fără a le deteriora corpul”, a spus medicul.

Albinele care au intrat în ochiul femeii sunt cunoscute sub denumirea de „Albinele de transpirație” deoarece au o anumită atracție față de transpirație și tratează oamenii ca pe un drob de sare.

Sursă foto: 123rf.com

Loading...